de
en
fr
it

Kaufbeuren, Dessestraße, Altbausanierung

During the refurbishment of a flat in a 9-storey apartment building in Kaufbeuren, the Pluggit room ventilation system was retrofitted.


The air ducts are installed in the hallway. The duct cladding fits into the structural conditions of the building.


The object has a living area of 80 square metres with three rooms. The flat was built in the 70ies. The ceiling height is 2.50 metres. Already during the planning stage the supply air and exhaust air volume flows must be determined in compliance with the regulations of the ventilation standard DIN 1946-6. In this case, a supply air volume flow rate of 95 m³/h and an exhaust air volume flow rate of 100 m³/h were determined. The ventilation unit Avent R100 was mounted above the cupboards and covered. The unit is still accessible for maintenance by means of an inspection door.


Project data

Year of construction : 70ies

Area : apartment building 9 apartments

Location : Kaufbeuren

Planning : Pluggit GmbH

Completion : Pluggit GmbH

Technical data : AR100 with ring distribution system

Subsequent integration of a ring distribution system

Two PK ducts put the one above the other are being encased

The air ducts are installed in the hallway. The duct cladding fits into the structural conditions of the building.

The ventilation system is mounted and subsequently encased in the kitchen.

Maintenance flaps are however mandatory in order to ensure quick maintenance

Print preview

0 Article in print folder

renovation renovation
new-building new buildings